Referenties

De workshop enneagram is een mooie uitgangspositie voor eigen ontwikkelingen verbetering in de samenwerking.

Frank

Respectvolle bijeenkomst. Leerzaam. Goede eerste stap om daarna de verdieping te zoeken.

Marcel

Ik vond de workshop erg leuk om te doen. Heel verhelderend. Nu is duidelijk waarom mijn collega's soms anders reageren dan ikzelf. Graag zoek ik nu de verdieping: hoe nu verder, wat zijn mijn 'zwakke' punten en hoe kan ik die verbeteren.

Brenda

De enneagrammiddag was voor mij een bevestiging van wat ik zelf al voel. Wat mij emotioneerde is de bevestiging van je dat bij mijn "nummer" de emoties binnen kunnen denderen. Ik had mij nl wel eens afgevraagd of dat wel normaal is, maar blijkbaar hoort dat bij mij (al zou ik wel handvatten willen krijgen om dat meer onder controle te krijgen). Wat ik leuk en leerzaam vind is dat ik meer inzicht heb gekregen in mijn "nummer" i.c.m mijn persoonlijkheid.

Ook vind ik het zeker van toegevoegde waarde om te weten hoe een ander tegen je aan kan kijken en hoe je kan reageren in een stres of ontspannen situatie. Leuk en zeker nuttig om de "nummers" van mijn collega's ook te weten. Zo kan je als team rekening houden met elkaar en het beste in elkaar naar boven halen (elkaars competenties aanspreken). Dank je wel voor deze leerzame middag!

Jacky

Individuele coaching

Na een workshop Enneagram, gegeven door Peter en Jos, ben ik enthousiast geraakt door "de wereld van het enneagram". Na een oriënterend gesprek met Peter zijn we aan de slag gegaan met mijn enneagramtype. Ik heb door de coaching gesprekken veel geleerd over mijzelf, zeker over mijn kwaliteiten.

Aangezien ik altijd meer gericht was op de dingen die ik niet (zo) goed kon, was het heel verfrissend en verhelderend (en soms wat onwennig) voor mij om mijn kwaliteiten te noemen. Peter kan goed luisteren en stelt de juiste vragen om tot je eigen talenten te komen. Het heeft mij zeker geholpen om mijn toekomst (met deze nieuwe inzichten) met plezier tegemoet te zien.

Suzan

 

Luchtig, veilig en verrassend

Bij de start van ons nieuwe team Advies hebben we Peter en Jos gevraagd ons een dag mee te nemen in de wereld van het Enneagram. Het ging ons vooral om antwoorden te krijgen op de vraag “wie ben jij binnen het team?”. Die antwoorden kregen we zeker, en de dag leverde nog veel meer op: inzicht in onszelf en in elkaar, plezier, een goede sfeer en een beeld van ons “ideale” team. Allen zijn we vol lof over de begeleiding van de dag door Peter en Jos; twee bevlogen (Boon)mannen die het trainersvak verstaan en die met veel enthousiasme een mooie mix van luchtige theorie en serieuze oefeningen hanteerden. Aanrader!

Team Advies, gemeente Duiven


Vrijdag 21 april 2011 hebben wij voor het derde jaar achtereen een studiedag gehad verzorgd door Boonman ATC. Wederom een zeer inspirerende dag, ditmaal over feedback geven en ontvangen. We hebben als team afgesproken dat we elkaar eerlijk feedback geven, ook als dit opbouwende kritiek is. Iets wat we al wisten, maar wat goed is nog eens uit te spreken. Bedankt voor de inspirerende dag en tot een volgende keer!

Team De Borgwal, Bemmel“Vrijdag 28 januari stond voor ons “Wie ben jij binnen het team” deel 2 op de agenda. Een vervolg op een prachtige eerste studiedag (Boonman ATC, jan. 2010), waarbij we ons bezig hebben gehouden met het Enneagram. Deze tweede dag zijn wij als team aan de slag gegaan met het maken van een teamscan en hebben we een verdiepingsslag gemaakt wat betreft de kwaliteiten van eenieder. Waar het de eerste dag ging om elk individu (wie ben ik), werd nu de verbinding gemaakt met het team  wie ben jij binnen het team ( met bijbehorende kwaliteiten en valkuilen). Een dag waarbij wij als team weer een stap hebben gezet in onze professionele ontwikkeling.

Onder professionele begeleiding op een ontspannen manier met elkaar bezig zijn, ieder jaar weer een uitje!”

Team basisschool De Doornick


“Samen met mijn zus heb ik 13 november jl. bij Boonman ATC de workshop Enneagram gevolgd. Ik zag er in eerste instantie tegenop, omdat ik niet wist wat ik precies moest verwachten, maar ik was wel heel nieuwsgierig. Je hoefde niets van jezelf te vertellen en toch wist je aan het einde van de workshop heel veel van elkaar. Er scoorde iemand op 3 dezelfde (oorspronkelijke) patronen als ik, het hoogst. Wij hadden inderdaad veel herkenningspunten. Ook was het leuk dat er bij iemand heel iets anders uitkwam dan diegene had verwacht. Ik vond het een interessante, leerzame, gezellige en ontspannen avond en zeer zeker aan iedereen aan te bevelen. Ik ga nu aan de slag met de tips die op mijn Type van toepassing zijn en ga me natuurlijk ook verdiepen in de andere types, zodat ik hen ook beter begrijp, want daar hebben we toch ook dagelijks mee te maken.”

Rosalinde Duis"Evenals de vorige studiedag heb ik ook ditmaal weer genoten van de studiedag die jullie op 2 april 2010 op onze school verzorgd hebben. We hebben ervaren over welke kwaliteiten we beschikken zonder dat we ons daar zelf zo bewust van waren. Aan ons nu de taak om van elkaars kwaliteiten gebruik te leren maken. Mede door de actieve betrokkenheid is deze studiedag voor mij weer als erg inspirerend, maar zeker ook als ontspannend ervaren!"

Gerrie Ririhena
Daltonbasisschool De Borgwal, Bemmel" Wij zijn een 8-koppige vrouwengroep en gaan elk half jaar gezellig met elkaar uit eten of doen iets anders samen. En dat al 20 jaar. Als je al zolang met elkaar omgaat, denk je elkaar toch wel een beetje te kennen, dus nemen we de proef op de som en belanden bij Peter Boonman op de bank voor een workshop Enneagram. Deze workshop begon met een heldere uitleg van Peter over alle mogelijke types die er binnen het Enneagram bestaan en de daartoe behorende kenmerken. Hierna de tuin in met zijn allen en uitgerust met een drankje hebben we diverse vragenlijsten ingevuld. De uitkomsten van deze lijsten, het herkennen van je patroon heeft Peter met ons besproken en soms was de uitkomst verrassend, soms te verwachten. Omdat we elkaar al lang kennen, konden we deze uitkomsten ondersteunen met onderlinge vragen, wel of geen herkenning of juist bevestiging.

Al met al verrijkend, deze middag gaf ons een vernieuwde kijk op onszelf en elkaar. Waarom doen we zoals we doen, welke onderliggende patronen liggen hieraan ten grondslag? Genoeg stof om de avond mee door te komen. Kortom, een prima ervaring voor ons allemaal."

Ria, Esther, Maaike, Petra, Diana, Wilma, Petra en Ineke

 


Boonman Advies Training Coaching
Arnhemseweg 80
6901 DX Zevenaar

peter@boonmanatc.nl
0612391675

jos@boonmanatc.nl

kvk centraal gelderland:
09214301